A Tech-Con csoport tagja

Termék bemutató

Tekintse meg cégünk kataló-
gusát, amelyből tájékozódhat a cégünk által forgalmazott termékekről.

RoadShow

Cégünk mozgó kiállítása lehetőséget nyújt termékeink megtekintésére az ország különböző területein.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így rendszeresen informálód-
hat újdonságainkról, termékeinkről és akcióinkról!

Cégünk 2017 januárjától megkezdte a nagy múltú amerikai gyártó-cég elektromechanikai termékkörének forgalmazását.
Himel DHB9-es kismegszakítók: magasabb minőség, alacsonyabb áron.

Görgős szállítópálya

2015. év végéhez közeledve egyik fontos partnerünk keresett meg minket egy görgős szállítópálya tervezésével és legyártásával. A feladat érdekesnek és egy nagyon jó kihívásnak bizonyult, így nem volt kérdés elvállaljuk-e.

A konkrét alkalmazás egy gyártósor mellé telepítendő puffer görgős pálya, ami biztosítja a folyamatos alkatrészellátást az adott állomásnál, úgynevezett FIFO állvány. A megrendelő elképzelése az volt, hogy a hagyományos gravitációs rendszerű helyett hajtott görgős pálya legyen, mert a paletták súlya 27,4 és 165 kg között változhat annak függvényében, hogy hány darabot raknak egymásra. A pálya elvételi helyén így folyamatosan nagy erővel csapódna be a rakat, ami egyrészt nem biztonságos, másodsorban pedig a szerkezetnek sem előnyös terhelés.

Ezen kívül a szállítópályához tartozik még 6 darab kocsi, amit targoncával húznak ki a munkaállomáshoz a logisztikai raktárból, majd kézzel tolják a betöltési helyre.

A szerkezetről részletesen:

Maga az váz és a hozzá tartozó mechanika nagy része item gépépítő elemekből épült. A szállítópálya kétszintes, az alsó a motorikusan hajtott görgős rendszer, a fölső gravitációs pálya rész pedig az üres paletták visszajuttatását szolgálja a kocsikhoz. Ezen kívül még egy, a vázhoz erősített D30 körprofilos kiegészítő görgős rendszer továbbítja a szerelési segédanyagot az elvételi helyre. Balesetvédelmi okok miatt a szerkezet plexi burkolatot kapott kívülről és az elvételi ponton a görgők között is.

A meghajtott görgős pálya 4 szekcióra osztható:

A betöltési helyet nevezzük 4. pozíciónak, ide érkezik a rakat a kocsikról legördülve. Ilyenkor egy pneumatikusan kiemelkedő görgősorra érkeznek a paletták, amik később a pályára süllyednek. A mozgatáshoz szükséges pneumatikus egységet Camozzi alkatrészekből építettük.

A 3. és 2. pozíció a betöltés és az elvétel közötti állomások, így teljesen feltöltött állapotban egyszerre 4 rakat tud helyet foglalni a pályán. Az egyes pozíciókat IMO végállás kapcsolók érzékelik és az összehangolt vezérlésről a szintén IMO gyártmányú iSmart okosrelé felel.

Az elvételi hely - nevezzük 1. pozíciónak – ahol a dolgozó kiveszi a palettából a beépítésre váró alkatrészt. Amint az utolsó palettát is elvette erről a helyről, az újabb rakat automatikusan megindul az 1. pozícióhoz.

A rendszer kiküszöböli, hogy az egyes rakatok között lyuk keletkezzen. Ha a kezelő üresedést észlel a 2. vagy 3. helyen és már be van töltve a 4. helyre az újabb rakat, akkor egy gomb megnyomására visszajáratás indul meg és az utolsó paletta után leereszkedik a pályára a betöltött rakat, majd újra megindulnak az elvételi helyre.

A meghajtó egység egy Chiaravalli csigahajtóműves motor, amit Vacon frekvenciaváltó vezérel összehangolva az okosrelével. A komplett vezérlés, és az áramellátásért felelős kisfeszültségű Himel alkatrészek, a váz oldalára szerelt elosztószekrénybe kerültek.

A kézi kocsik felépítménye item moduláris elemekből készült, míg a fogantyú és a paletták legördülését megakadályozó rugós mechanizmus a item D30 körprofil rendszerrel valósult meg. A kocsi bedokkolásánál egy konzol tolja le a rugós kaput, utat engedve a palettáknak a pályára.

Komplett megoldás:

Az elkészült görgős szállítópályát a kiszállítást követően a helyszínen beüzemeltünk, a felmerülő beállításokat, szoftveres módosításokat elvégeztük, és az első éles műszak alatt személyes támogatást biztosítottunk a helyszínen.

A berendezést azóta is problémamentesen üzemel napi három műszakban.

 

 

Ha bármilyen kérdés merülne fel szállítópályákkal, komplett megoldásokkal kapcsolatban, csapatunk készséggel áll ügyfeleink rendelkezésére!

Parker frekvenciaváltó típusok

A Parker frekvenciaváltók széles választéka minden kategóriában és típusban. A belépő szintű frekvenciaváltók elérhető áraikkal hódítanak, míg a felsőkategóriás típusok extra szolgáltatásaikkal.

Tovább»

Új Camozzi CGPT megfogó

Bemutatjuk a Camozzi új megfogóját, a CGPT szériát.

Tovább»

Új Camozzi RPGA és RPGB megfogók

Bemutatjuk a Camozzi új megfogó családját, az RPGA és RPGB szériát.

Tovább»

Rollon: új lineáris vezeték

A Tech-Con Hungária Kft. által képviselt Rollon csoport ismét egy új termékkel bővíti kínálatát. A lineáris mozgatási megoldásokra fókuszáló Speedy Rail rendszer egy öntartó lineáris vezeték, amely szerkezeti elemként is funkcionálva új tervezési lehetőségeket kínál az autóipar, a csomagolóipar, valamint a kerámia-, üveg-, fa- és fémfeldolgozó ipar számára.

Tovább»

Rollon 7. tengelyes robot mozgatás

A Rollon csoport különböző nagy teherbírású aktuátoraival és lineáris vezetékeivel lehetővé tette a több munkaállomáson akár a 7. tengelyen való feladatvégzést egy gyártósor mentén, mozgó robotok segítségével.

Tovább»