A Tech-Con csoport tagja

Termék bemutató

Tekintse meg cégünk kataló-
gusát, amelyből tájékozódhat a cégünk által forgalmazott termékekről.

RoadShow

Cégünk mozgó kiállítása lehetőséget nyújt termékeink megtekintésére az ország különböző területein.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így rendszeresen informálód-
hat újdonságainkról, termékeinkről és akcióinkról!

Cégünk 2017 januárjától megkezdte a nagy múltú amerikai gyártó-cég elektromechanikai termékkörének forgalmazását.

Görgős szállítópálya

2015. év végéhez közeledve egyik fontos partnerünk keresett meg minket egy görgős szállítópálya tervezésével és legyártásával. A feladat érdekesnek és egy nagyon jó kihívásnak bizonyult, így nem volt kérdés elvállaljuk-e.

A konkrét alkalmazás egy gyártósor mellé telepítendő puffer görgős pálya, ami biztosítja a folyamatos alkatrészellátást az adott állomásnál, úgynevezett FIFO állvány. A megrendelő elképzelése az volt, hogy a hagyományos gravitációs rendszerű helyett hajtott görgős pálya legyen, mert a paletták súlya 27,4 és 165 kg között változhat annak függvényében, hogy hány darabot raknak egymásra. A pálya elvételi helyén így folyamatosan nagy erővel csapódna be a rakat, ami egyrészt nem biztonságos, másodsorban pedig a szerkezetnek sem előnyös terhelés.

Ezen kívül a szállítópályához tartozik még 6 darab kocsi, amit targoncával húznak ki a munkaállomáshoz a logisztikai raktárból, majd kézzel tolják a betöltési helyre.

A szerkezetről részletesen:

Maga az váz és a hozzá tartozó mechanika nagy része item gépépítő elemekből épült. A szállítópálya kétszintes, az alsó a motorikusan hajtott görgős rendszer, a fölső gravitációs pálya rész pedig az üres paletták visszajuttatását szolgálja a kocsikhoz. Ezen kívül még egy, a vázhoz erősített D30 körprofilos kiegészítő görgős rendszer továbbítja a szerelési segédanyagot az elvételi helyre. Balesetvédelmi okok miatt a szerkezet plexi burkolatot kapott kívülről és az elvételi ponton a görgők között is.

A meghajtott görgős pálya 4 szekcióra osztható:

A betöltési helyet nevezzük 4. pozíciónak, ide érkezik a rakat a kocsikról legördülve. Ilyenkor egy pneumatikusan kiemelkedő görgősorra érkeznek a paletták, amik később a pályára süllyednek. A mozgatáshoz szükséges pneumatikus egységet Camozzi alkatrészekből építettük.

A 3. és 2. pozíció a betöltés és az elvétel közötti állomások, így teljesen feltöltött állapotban egyszerre 4 rakat tud helyet foglalni a pályán. Az egyes pozíciókat IMO végállás kapcsolók érzékelik és az összehangolt vezérlésről a szintén IMO gyártmányú iSmart okosrelé felel.

Az elvételi hely - nevezzük 1. pozíciónak – ahol a dolgozó kiveszi a palettából a beépítésre váró alkatrészt. Amint az utolsó palettát is elvette erről a helyről, az újabb rakat automatikusan megindul az 1. pozícióhoz.

A rendszer kiküszöböli, hogy az egyes rakatok között lyuk keletkezzen. Ha a kezelő üresedést észlel a 2. vagy 3. helyen és már be van töltve a 4. helyre az újabb rakat, akkor egy gomb megnyomására visszajáratás indul meg és az utolsó paletta után leereszkedik a pályára a betöltött rakat, majd újra megindulnak az elvételi helyre.

A meghajtó egység egy Chiaravalli csigahajtóműves motor, amit Vacon frekvenciaváltó vezérel összehangolva az okosrelével. A komplett vezérlés, és az áramellátásért felelős kisfeszültségű Himel alkatrészek, a váz oldalára szerelt elosztószekrénybe kerültek.

A kézi kocsik felépítménye item moduláris elemekből készült, míg a fogantyú és a paletták legördülését megakadályozó rugós mechanizmus a item D30 körprofil rendszerrel valósult meg. A kocsi bedokkolásánál egy konzol tolja le a rugós kaput, utat engedve a palettáknak a pályára.

Komplett megoldás:

Az elkészült görgős szállítópályát a kiszállítást követően a helyszínen beüzemeltünk, a felmerülő beállításokat, szoftveres módosításokat elvégeztük, és az első éles műszak alatt személyes támogatást biztosítottunk a helyszínen.

A berendezést azóta is problémamentesen üzemel napi három műszakban.

 

 

Ha bármilyen kérdés merülne fel szállítópályákkal, komplett megoldásokkal kapcsolatban, csapatunk készséggel áll ügyfeleink rendelkezésére!

új pneumatikai beszállítónk: FP Services

Pneumatika választékunk új beszállítóval bővült. Az idei évtől kezdve az olasz FP Services termékeinek kizárólagos forgalmazói lettünk Magyarországon.

Tovább»

Új telephelyet nyitottunk Győrben

Cégünk lendületes fejlődésének köszönhetően megnyitottuk új irodánkat és raktárunkat Győrben.

Tovább»

Új Konvejor üzletág

Cégünk a növekvő piaci igények magas színvonalú kiszolgálása érdekében folyamatosan alakítja termékpalettáját és szolgáltatásait. ATech-Con Hungária Kft. bemutatja legújabb fejlesztését, a Konvejor üzletágát és annak termékeit.

Tovább»

Parker frekvenciaváltó típusok

A Parker frekvenciaváltók széles választéka minden kategóriában és típusban. A belépő szintű frekvenciaváltók elérhető áraikkal hódítanak, míg a felsőkategóriás típusok extra szolgáltatásaikkal.

Tovább»

Új Camozzi CGPT megfogó

Bemutatjuk a Camozzi új megfogóját, a CGPT szériát.

Tovább»